Polityka prywatności oraz przetwarzanie danych osobowych

1. Informacje ogólne.

1.      Operatorem Serwisu https://szpitaltymczasowy.waw.pl/ jest 

Mazowiecki Urząd Wojewódzki w Warszawie

pl. Bankowy 3/5
00-950 Warszawa

 

2.      Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:

a.       Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje

b.      Poprzez zapisywane w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. “ciasteczka”).

c.       Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www.

2. Informacje w formularzach.

    1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
    2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
    3. Serwis może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
    4. Dane podane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej niż za zgodą użytkownika.
    5. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.
    6. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK) , lub też podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.

3. Informacje o plikach cookies.

    1. Serwis korzysta z plików cookies.
    2. Pliki cookies (tzw. “ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
    3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
    4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach: tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: “sesyjne” (session cookies) oraz “stałe” (persistent cookies). Cookies “sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). “Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
    6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
    7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
    8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
    9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics.
    10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
    11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/.

4. Logi serwera.

    1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
    2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
      1. czas nadejścia zapytania,
      2. czas wysłania odpowiedzi,
      3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
      4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
      5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
      6. informacje o przeglądarce użytkownika,
      7. informacje o adresie IP.

3.      Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

4.      Dane powyższe nie są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

5. Logi rejestru i panelu.

    1. Logi rejestratorów usług oraz panelu zapisują informacje powiązane z identyfikatorem użytkownika.
    2. Zapisaniu mogą podlegać informacje takie same, jak w wypadku logów serwera, a także dodatkowe informacje, charakterystyczne dla danego procesu rejestracji lub obsługi panelu, jak na przykład informacje o wywoływanych funkcjach czy też wybieranych parametrach.
    3. Zapisaniu wraz z powyższymi podlegać mogą wszelkie dane wprowadzone przez użytkowników w toku korzystania z rejestratora usługi lub panelu.
    4. Logi są wykorzystywane w celach statystycznych oraz diagnostycznych, a także w procesach obsługi Klientów, korzystających z Serwisu.

6. Udostępnienie danych.

    1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
    2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
    3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

7. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

1.      Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.

2.      W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

a.       Internet Explorer

b.      Chrome

c.       Safari

d.      Firefox

e.       Opera

f.        Urządzenia mobilne:

g.      Android

h.      Safari (iOS)

i.        Blackberry

8. Przetwarzanie danych osobowych

Administratorem danych osobowych zbieranych w związku z serwisem internetowym, z którego pochodzi niniejszy regulamin jest Właściciel serwisu:

Mazowiecki Urząd Wojewódzki w Warszawie

pl. Bankowy 3/5
00-950 Warszawa



Adres do korespondencji oraz dane kontaktowe:

Mazowiecki Urząd Wojewódzki w Warszawie

pl. Bankowy 3/5
00-950 Warszawa

 

 

  1. W związku z serwisem internetowym, z którego pochodzi niniejszy regulamin mogą być zbierane dane osobowe:

a.       osób kontaktujących się z Właścicielem serwisu za pośrednictwem dostępnych w serwisie www formularzy kontaktowych oraz osób kontaktujących się z Właścicielem za pośrednictwem poczty elektronicznej, w celu prowadzenia korespondencji; osoby te wyrażają zgodę na przetwarzanie ich danych w tym celu;

    1. osób odwiedzających serwis internetowy w celu monitorowania bezpieczeństwa serwisu oraz w celach statystycznych; przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów Właściciela, wyrażających się w potrzebie zapewnienia integralności i dostępności serwisu używanego przez Właściciela;
    2. osób zamawiających usługę przesyłania newslettera w celu świadczenia tej usługi; osoby te wyrażają zgodę na przetwarzanie ich danych w tym celu;
  1. Osoby korzystające z serwisu lub korespondujące z Właścicielem przekazują Właścicielowi swoje dane osobowe dobrowolnie, lecz niepodanie danych podczas wypełniania formularza kontaktowego, przesyłania zapytania pocztą elektroniczną lub zamawiania newslettera uniemożliwia wykonanie tych czynności.
  2. W przypadku danych związanych z prowadzeniem korespondencji dane usuwane będą po 12 miesiącach, chyba że korespondencja dotyczy zamówienia lub zawartej umowy – w tym przypadku dane usuwane będą po 5 latach od końca roku kalendarzowego, w którym korespondencja miała miejsce. Dane związane z przesyłaniem newslettera usuwane będą po wycofaniu zgody na jego otrzymywanie.
  3. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo żądania dostępu do treści swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych. Spełnienie żądania, sprzeciwu lub prawa do przeniesienia danych uwarunkowane jest spełnieniem przesłanek określonych w art. 15-21 RODO.

    Osoba, której dane są przetwarzane na podstawie jej zgody ma prawo w dowolnym momencie wycofać tę zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano przed wycofaniem zgody.
  4. Osoba, której dane dotyczą ma prawo wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. Właściciel chroni przekazane mu dane osobowe oraz dokłada wszelkich starań w celu zabezpieczenia ich przed nieuprawnionym dostępem lub wykorzystaniem.

 

22 695 6166